„Vidění už ukazuje k určitému času, míří neomylně k cíli…” Abakuk 2:3

Mnoho lidí se unavuje naplňováním vize, kterou jim Bůh nedal. Jejich vize pochází: a) z rozhodujících vlivů v jejich životech; b) z jejich potřeby něco někomu dokázat; c) z jejich nevyřešených záležitostí; z pokusů získat lásku rodičů nebo předvést, že jsou stejně talentovaní jako jejich bratr, sestra, vrstevník nebo v některých případech pastor větší církve na druhé straně města.
Abraham dostal dost tvrdou lekci. Bůh mu zaslíbil syna, ale on se stal netrpělivým, trápil se tím, že stárne, řídil se špatnou radou a nakonec se stal otcem Izmaele. Buďte opatrní; všechny vaše modlitby, plánování a snahy nezmění špatnou cestu v dobrou! A navíc: Bůh vám nedá sílu dělat něco, co vložil někomu jinému na srdce, aby to udělal. Proto je bláznivé srovnávat se s druhými. Bůh neslíbil, že vám dá tu stejnou věc, kterou dal druhým. Jste jedineční a jedinečný je i Jeho plán s vaším životem. Lidé, kteří dělají tuto chybu, končí s pocitem selhání a znechucení, protože se stále poměřují úkolem někoho jiného. Pokud vám nebyla dána „milost” to dělat, budete unavovat sebe (a všechny kolem). Zjistěte původ své vize!
I když je vaše vize od Boha, zažijete zklamání, srážení a zpožďování. Pravda je taková, že čím větší je vaše vize, tím větší útoky na vás přijdou. Ale když víte hluboko uvnitř, že vaše vize je od Boha, budete schopni vytrvat v těžkých časech, a budete mít ujištění, které měl žalmista: „Hospodin za mě dokončí zápas” (Žalm 138:8).