„Radost z Hospodina je vaší silou.“  Nehemiáš 8:10

Lenny chtěl tak zoufale zhubnout, že mu jeho doktor řekl: „Jezte dva dny normálně, pak jeden den přeskočte. Tyto skoky po třech dnech opakujte po dobu šesti týdnů a zhubnete o 5 kilo.“ Co se ale nestalo, po dvou týdnech Lenny zhubnul o 10 kg! „Jak se vám to podařilo,“ zeptal se doktor. „Vážně, pane doktore, myslel jsem, že umřu,“ odpověděl. „Měl jste takový hlad,“ otázal se doktor. „Ne,“ vykřikl Lenny. „Ale skákat každý třetí den od rána do večera mě málem zabilo!“ Život nemusí být tak těžký! Činíme ho takovým, když říkáme „ne“ radosti, protože si myslíme, že si ji nezasloužíme. Na Boha neuděláme dojem, když se cítíme frustrovaní a „ctnostní“, nebo když se chováme jako mučedník v naději, že nás někdo bude zachraňovat.
Jeden malý chlapec se zeptal své maminky, jestli by mohl přespat u svého kamaráda. „Proč,“ zeptala se. „Jen tak pro zábavu,“ odpověděl. „Ale vždyť jsi spal u kamaráda včera,“ řekla.
„A kdo říká, že člověk nemůže mít zábavu dvě noci po sobě,“ zauvažoval. Dejte si pozor, abyste na sebe nevložili tolik pravidel a omezení, že byste se podobali farizeům, kteří se stali otroky právě těch zákonů, které vytvořili. Kdy jste řekli naposledy „ano“ nějaké oddechové zábavě? Pavel říká: „Radujte se nyní“! Na co čekáte? Pokud jste na sebe pyšní kvůli tomu, že se neustále držíte pravidel, že jste stálí a vážní, je na čase, abyste se dostali do rovnováhy a začali ve vašem životě budovat také nějakou spontánnost. Bible říká: „Ať se zaradují všichni, kdo milují Tvé jméno…, ať zajásají“ (Žalm 5:11, přel. z angl.); Buďte šťastní…, radujte se a plesejte ustavičně“ (1. Tesalonickým 5:16, přel. z angl.). Řekněte dnes radosti „ano“!