„Tvá víra tě uzdravila.“  Lukáš 17:19

Lukáš píše: „Setkalo se s ním deset malomocných. Zůstali stát opodál a hlasitě volali: ,Ježíši, Mistře, smiluj se nad námi.` Když je uviděl, řekl jim: ,Jděte se ukázat kněžím!` A jak šli, byli očištěni. A jeden z nich…se vrátil a…hlasitě chválil Boha… Ježíš řekl: ,Nebylo jich očištěno deset? Kde je těch zbylých devět?` …tehdy mu řekl: „Vstaň a jdi. Tvá víra tě uzdravila“ (Lukáš 17:12-19). Všimněte si v tomto příběhu třech věcí:
1) Když tě lidé odmítají, začínáš si myslet, že tě odmítá i Bůh. Kvůli svému problému byli tito lidé odmítnuti společností. Takže když se setkali s Kristem, čekali to samé. Ale Bible říká: „Přibližte se k Bohu a On se přiblíží k vám“ (Jakub 4:8). Takže přijďte a přineste Mu svůj problém. On umí řešit problémy!
2) Někdy prostě musíte pokračovat v chůzi. Čteme, že: „Jak šli, byli očištěni.“ Někdy se změna odehraje rychle, ale většinou se děje pomalu, krok za krokem. Nevíte přesně, jaký krok přinese vítězství, takže musíte dál kráčet ve víře. Předtím, než malomocného přijali zpátky do společnosti, musel ho kněz prohlásit za „čistého“. Je to tak úžasné, že Ježíš viděl tyto muže změněné ještě předtím, než se změna stala. To proto, že On má tu moc, aby se uskutečnila. Takže jděte dál!
3) Vděčnost a chvála jsou pro Boha tak důležité. Tento příběh nám připomíná, jak rychle zapomínáme na Boží dobrotu, jak moc pro Něj znamenají naše chvály, a že jen jeden z deseti projde testem vděčnosti. Ale ten jeden bude „uzdraven“.