„Síť se jim začala trhat.“  Lukáš 5:6

Je moudré mít „bezpečnostní sítě“, jako je spoření, pojištění a investice. Deštivé dny přicházejí neočekávaně. Ale co děláte, abyste se připravili na úspěch? Bůh říká, že může „otevřít nebeské průduchy a vylít na vás požehnání tak velké, že pro něj nebudete mít dost místa“ (Malachiáš 3:10, přel. z angl.). Pokud na vás Bůh vylije své požehnání, budete vědět, co s ním? Připravujete se na větší věci, nebo jen udržujete status quo?
Poté, co celou noc lovili ryby bez úspěchu, řekl Ježíš Petrovi: „Jeď na hlubinu a roztáhněte sítě k lovu!“ Petr vysvětloval, že ryby neberou, ale pak pravil: „Ale když to říkáš ty, udělám to. Roztáhli tedy síť“ (Lukáš 5:5). Všimněte si, že Ježíš řekl: „Roztáhněte sítě“ (množné číslo). Dále však čteme: „Roztáhli tedy síť“ (jednotné číslo). Je zřejmé, že Ježíš měl na mysli něco většího než Petr! Tu noc chytili tolik ryb, „až se jim síť začala trhat“. Dále čteme, že „museli zamávat na své společníky na druhé lodi, aby jim jeli na pomoc. A když připluli, naplnili obě lodi, až se ponořovaly. Když to Šimon Petr uviděl, padl před Ježíšem na kolena“ (Lukáš 5:7-8). Petr potřeboval více než jen jednu síť a jednu loď, aby dokázal pojmout to, co měl Bůh na mysli. Rozumíte?
Pokud se modlíte za větší úspěch, připravujete se na něj krok za krokem? Rozšiřujete si vzdělání? Zdokonalujete se v tom, co umíte a rozvíjíte nové způsoby jak určité věci dělat? Jste otevřeni pro spolupráci s ostatními? Jste ochotni padnout Ježíšovi k nohám a uznat, že On je zdrojem všeho požehnání a svrchovaný Pán vašeho života?