„Má-li kdo z vás nedostatek moudrosti, ať prosí Boha.“  Jakub 1:5

Velké úkoly mají sklon nás zavalit a zavalení lidé zřídkakdy věci dokončí. Proto proste Boha, aby vám pomohl a potom aplikujte těchto pět principů:
1) Zaměřte se na úkol. Tajemstvím úspěchu je zaměřit se na každý čin a udělat ho opravdu dobře; být zaměřený. Takový druh zaměření vám pomůže žít bez zklamání, protože vás to povede a bude použita většina vašeho talentu a vašich příležitostí. Pokud máš talent, jsi plný energie a jsi aktivní, ale nevidíš žádné konkrétní výsledky, pak tvým problémem je pravděpodobně nedostatek zaměření.
2) Stanovte priority. Pokud nestanovíme priority podle důležitosti, pak se úkoly začnou řadit samy podle své naléhavosti. A když vás žene naléhavé místo důležitého, pak přestanete být schopní. Místo toho, aby byl aktivován váš talent, okrade vás to o ty nejlepší příležitosti, kterých jste mohli využít.
3) Sestavte si pořadí. Udělejte si časový rozvrh, stanovte termíny a držte se jich. Největší lež, kterou si říkáme, je: „Udělám to později.“
4) Přiřaďte úkoly podle schopností. Když rozdělíte velký úkol na malé, pak začnete chápat, jaký druh lidí budete potřebovat k tomu, abyste úkol dokončili. Nejdůležitějším úkolem v dokončení něčeho velkého je určit, kdo bude ve vašem týmu. Ježíš strávil tři a půl roku cvičením 12 mužů, pak jim předal zodpovědnosti a práce byla dokončena!
5) Využijte týmové práce. Dokonce i když rozdělíte úkol, strategicky to naplánujete a získáte výborné lidi, stále potřebujete ještě jeden prvek k tomu, abyste uspěli. Týmovou práci! To je lepidlo, které to všechno spojí dohromady.