„Modlitba víry zachrání nemocného.“  Jakub 5:15

Když jeden pastor navštívil nemocnou paní v sanatoriu, požádala ho o modlitbu za své uzdravení. On to udělal. Pak ho poprosila: „Pomohl byste mi ven z mého kolečkového křesla?“ Překvapen jí vyhověl. Udělala pár kroků, pak začala běhat a skákat, dokud ji neslyšeli všichni v budově. Později, když byl pastor ve svém autě, podíval se nahoru a pravil: „Pane, už mi to nikdy nedělej!“ Bible říká: „Modlitba víry zachrání nemocného.“ Tak proč jsme překvapeni, když On to udělá?
Hostující kazatel řekl sboru, že pokud kdokoliv potřebuje modlitbu, může přijít dopředu, i když uvnitř přemýšlel o svých posledních špatných výsledcích. Třicet lidí zareagovalo a on se za ně modlil. Později v tom týdnu mu zatelefonovala jedna paní a řekla: „Minulou neděli jste se modlil za mého manžela. Měl rakovinu a zemřel.“ „Moje modlitby moc dobrého neudělaly,“ pomyslel si. Paní pokračovala: „Když jsme přicházeli do sboru, můj manžel byl naštvaný. Chtěl vidět svá vnoučata, jak vyrůstají a každý den proklínal Boha. Být s ním bylo nesnesitelné. Ale poté, co jste se za něj modlil, vyšel ven jako jiný člověk. Jeho poslední dny byly ty nejlepší, jaké jsme kdy měli; povídali jsme si, smáli jsme se, zpívali jsme společně písně. Nebyl uzdraven, byl smířen.“
Jenom Bůh ví, proč někteří jsou uzdraveni, zatímco jiní nejsou. Ale naše instrukce jsou jasné. „Je někdo z vás nemocen? Ať zavolá starší církve, ti ať se nad ním modlí a potírají ho olejem ve jménu Páně. Modlitba víry zachrání nemocného, Pán jej pozdvihne a dopustil-li se hříchů, bude mu odpuštěno“ (Jakub 5:14-15).