„Dokonalá láska strach zahání.“ 1. Janova 4:18

Protože Boží láska je jedinou „dokonalou láskou“, proto zahání strach. Čeho se obáváš? Toho, že nedostaneš něco, co potřebuješ, nebo že přijdeš o něco, co máš? „Jeho dokonalá láska k nám odstraňuje všechen strach… Když máme obavy, ukazuje to, že nejsme plně přesvědčeni o tom, že nás skutečně miluje“ (1. Janova 4:18, přel. z angl.). Popros dnes Boha, aby ti dal nově porozumět tomu, jak moc tě miluje, protože co On miluje, toho si cení, chrání to a pečuje o to.
Jsme přitahováni lidmi, kteří nás milují, tak proč je pro nás tak obtížné přijít k Bohu v modlitbě? Je to proto, že potřebujeme nově porozumět Jeho lásce k nám! Pavel píše: „Modlím se, …abyste mohli pochopit…nadměrně štědrou míru Kristovy lásky“ (Efezským 3:18, přel. z angl.). Nadměrně štědrá láska! Bůh tě nemohl milovat více, než tě miluje právě teď! Řekneš: „Jak vypadá Boží láska?“ Podívej se na kříž. Kdybys byl jediným člověkem, který kdy žil, Ježíš by byl zemřel jenom za tebe. „Kolik mě stojí Boží láska,“ zeptáš se. Přichází bez jakékoliv cenovky. Neudělal jsi nic pro to, aby sis ji zasloužil, takže když selžeš, nepřijdeš o ni. On tě nikdy nepřestane milovat! Bible říká: „Vůbec nic se nemůže dostat mezi nás a Boží lásku“ (Římanům 8:39, přel. z angl.).
Jakmile si jsi jistý Boží láskou, můžeš si začít uvědomovat své slabosti, hledat Jeho pomoc, sdílet a používat darů, které ti dal. Když víš, že Bůh tě miluje na základě toho, kdo jsi, ne na základě toho, jakou máš barvu pleti, nebo jak jsi v životě úspěšný, pak máš nejvyšší možnou sebeúctu; ta pochází z Boží sebeúcty, kterou On pro tebe má.