„Až mě bude volat, odpovím mu.“ Žalm 91:15

Když byl otevřen noční klub na Main Street, sbor, který byl pouze o sto yardů dále, zorganizoval čtyřiadvacetihodinovou noční modlitební stráž. Prosili Boha, aby tento klub spálil. Do týdne uhodil blesk a noční klub vyhořel až k základům. Vlastník žaloval sbor, ale ten odmítal zodpovědnost. Poté, co soudce slyšel argumenty obou stran, řekl: „Vypadá to, že ať je vina na kterékoliv straně, majitel nočního klubu věří v modlitbu, zatímco sbor v ni nevěří.“
První překážkou odpovědi na modlitbu je nedostatek modliteb. Zní to jednoduše, ale naše modlitby nejsou zodpovězeny, když se nemodlíme. Říkat, že věříme v modlitbu, není totéž, jako se modlit. Jakub píše: „Nedostáváte, protože neprosíte“ (Jakub 4:3). Musíte si udělat čas na modlitbu, kdy budete prosit Boha o to, co chcete a potřebujete. Někdy zpracováváme situace v našich myslích, nebo o nich mluvíme se svými přáteli, nebo si přejeme, nebo doufáme, ale nemodlíme se. Přemýšlení, přání, doufání a povídání si s druhými není modlitba; pouze modlitba je modlitbou! Modlíme se pouze tehdy, když mluvíme s Bohem o svých potřebách nebo situacích, které nás znepokojují.
Bůh čeká, až Ho budeme žádat v modlitbě. Nikdy není unavený z toho, že k Němu přicházíme! On je schopen, ochoten a připraven jednat v náš prospěch, ale pouze tehdy, když se modlíme. Ježíš řekl: „Proste, a bude vám dáno; hledejte, a naleznete; tlučte a bude vám otevřeno. Neboť každý, kdo prosí, dostává, a kdo hledá, nalézá, a kdo tluče, tomu bude otevřeno“ (Matouš 7:7-8).