„Přinášejte do mých skladů úplné desátky.“ Malachiáš 3:10

Ať už věříš tomu, že desátky jsou zákonem Staré smlouvy nebo novozákonní pravdou, jedna věc je jistá, dávat Bohu první desátek z tvého příjmu prokazuje, že On je na prvním místě ve tvém životě. Těm, kteří dávají desátky, Bůh zaslibuje dvě věci:
1) Své požehnání. Bůh řekl: „Otevřu pro vás nebeská okna a vyleji na vás takové požehnání, že nebudete mít dost místa, abyste je mohli přijmout“ (Malachiáš 3:10, přel. z angl.). Jeden farmář, který byl věrným v dávání desátků, prosperoval, zatímco druzí kolem něj se stěží protloukali. Když se jeden jeho soused zeptal: „Jaké je tvé tajemství,“ on odpověděl: „Žádné tajemství, já to nahážu do Božího koše a On to naháže zpět do mého; ale Bůh má větší lopatu!“ Tím, že dáváš desátky, máš podíl s Bohem. Zamysli se nad tím, co Boží požehnání může znamenat pro tvoje podnikání, tvou rodinu, tvou službu a tvou budoucnost; tvé možnosti jsou nedozírné!
2) Svou ochranu. „Kvůli vám se obořím na škůdce“ (Malachiáš 3:11). „Kdo je škůdce,“ zeptáš se. Cokoliv, co ničí tvoje požehnání. Myčka na nádobí se během měsíce třikrát pokazí. Děti jsou nemocné a pořád s nimi musíš chodit k lékaři. Den po vypršení záruční doby odejde převodovka na tvém autě. Jedno z hebrejských slov pro desátek je charam, což znamená „označený pro zničení“. Tvůj desátek se doslova stává silou v Boží ruce, kterou On může ničit dílo nepřítele. Staví to kolem tebe ochrannou zeď. „Jde Bohu o mé peníze,“ zeptáš se. Ne, jde mu o to, abys neměl nedostatek! Chce, abys byl požehnaný a chráněný každý den svého života.