„…učte se ode mne…a naleznete odpočinutí svým duším.“ Matouš 11:29

Projevy syndromu vyhoření jsou: zlostně dráždivé chování, nutkavé návyky, uspěchaná rozhodnutí, deziluze, nízká morálka a deprese. Může tam být také zahrnuto morální selhání, protože když žízeň není uhašena správným způsobem, hledá úlevu v jiných zdrojích. Není to zvláštní, že lidé, kteří jsou schopni vést velké firmy a připravují komplexní rozpočty, nemají schopnost poznat, kdy potřebují přestávku, ani nevědí, jak použít své zdroje, aniž by je vyčerpali? Pokud jste moudří, nebudete psát do svého kalendáře pouze schůzky, budete plánovat i dobu odpočinku.
Dobře naplánovaný odpočinek obnoví vaši energii a udrží vaše schopnosti, abyste mohli fungovat v plné výkonnosti. Na druhé straně, když jste vláčeni příliš mnoha směry, může to odčerpat vaši radost a způsobit, že dáváte ze sebe méně než to nejlepší! Proč se stále unavujeme? Copak si nejsme vědomi toho, že naše duše potřebují odpočinek dříve, než signální zařízení oznámí syndrom vyhoření?
Jsme jako ten řidič, který se tolik zaměřil na to, kam jede a jak rychle se tam dostane, že si nevšiml, že motor dělá hluk, z pneumatik uchází vzduch a nádrž na benzín je téměř prázdná. Když se potom auto pokazilo, zeptal se: „Co se stalo?“ Odpověď zní – měl věnovat pozornost znamením. A ty bys to měl dělat také!