„Copak jsem udělal?“ 1. Samuelova 17:29

Jak se mohl David postavit obrovi, před kterým každý utíkal? Protože Boží lid byl v ohrožení a všichni kolem něj se báli chopit se toho problému. Když čelíš situaci, kterou je potřeba změnit, co je to, co tě pozdvihne a přiměje tě k tomu, abys řekl: „Něco s tím udělám.“ Situace, kdy nějaká záležitost je větší než ty sám! Odmítnutí žít uvězněný ve strachu nebo v malém soběstředném světě!
Mezi lidmi, kterým bylo přes 100 let, byl proveden průzkum. Nyní byste očekávali, že budete číst o zdravých dietách, zázračných lécích a usilovném cvičení. Ale to, co všichni tito století měli společného, byl záměr. Měli přesvědčivý důvod ráno vstát z postele. Pavel píše: „Život, to je pro mne Kristus“ (Filipským 1:21). Pro Pavla to bylo toto! Vyvyšovat Jeho jméno a hájit zájmy Jeho království. Mnozí z nás jsou jako ten člověk, který řekl: „Nezáleží na tom, co dělám, raději bych dělal něco jiného.“ Jsi takový? Nebo máš záležitost, která je dost velká na to, aby zaměřila tvou energii, a je dost silná na to, aby tě držela v chodu, když proti tobě stojí přesila?
Bůh tě stvořil pro nějaké poslání. Už jsi ho objevil? Když bylo Ježíšovi 12 let, řekl: „…musím být tam, kde jde o věc mého Otce“ (Lukáš 2:49). O dvacet jedna let později, když umíral na kříži, oznámil: „Dokonáno jest“ (Jan 19:30). Tato dvě prohlášení rámují zcela naplněný a Boha oslavující život. Proto pros Boha, aby ti odhalil svůj záměr pro tvůj život. Dokud ho nenajdeš, nežiješ, a dokud ho nenaplníš, nejsi připraven zemřít.