„Jdu, abych vám připravil místo.“ Jan 14:2

Pokud jde o nebe, Bible nám dává přesně tolik informací, co stačí akorát k podráždění našich smyslů, ale ne k uspokojení naší zvědavosti. Zde jsou tři zmínky o nebi:

1) „A nebude tam nic proklatého…“ (Zjevení 22:3). Na rozdíl od Edenu tam nebude satan, aby nás pokoušel, takže neklopýtneme. Budeme v tom nejlepším – navěky. Každé novoroční rozhodnutí, které jsme kdy udělali, tam bude realitou.

2) „…setře jim každou slzu s očí. A smrti již nebude, ani žalu…“ (Zjevení 21:4). Žádné churavé zdraví, zarmoucená srdce ani rozbité domovy. Ten, který bere lidi „nahoru“, vyřadí z funkce toho, který pohřbívá.

3) „…jeho služebníci mu budou sloužit“ (Zjevení 22:3). Co je to služba, když ne produktivní práce? Ježíš řekl, že ti, kteří jsou nyní věrní v malých věcech, budou pak vládnout nad mnohým. V prvním ráji Bůh určil Adamovi a Evě povinnosti; určí jich snad v tom druhém méně? „Jeho vladařství se rozšíří a pokoj bez konce spočine…“ (Izaiáš 9:6). Boží nový svět se bude vyznačovat „vzrůstem“. Vzroste počet planet? Vzroste škála barev a hudby? Zdá se to pravděpodobné. Co jiného by dělal Stvořitel, než tvořil? Budeme pak někteří sloužit v takové míře jako dosud? Nemohly by pozemské úkoly představovat ty nebeské? Jedna věc je jistá: zamiluješ si to; nikdy žádná únava, sobeckost ani porážka; jasná mysl, svaly bez únavy a ničím nerušená radost. Nebe je dokonalé místo, kde jsou zdokonalení lidé s naším dokonalým Pánem.

A teď to nejlepší; Ježíš zaslíbil: „A odejdu-li, abych vám připravil místo, opět přijdu a vezmu vás k sobě, abyste i vy byli, kde jsem já“ (Jan 14:3).