„Dokážeš vystihnout hloubku Boha?“ Jób 11:7 (přel. z angl.)

Nacházíš se na dobrodružné životní cestě, když usiluješ o větší poznání Boha. To, co ses doteď o Něm dozvěděl, by ti mělo dát touhu poznat Jej ještě víc. Nikdy se nesmíš spokojit s tím, co už o Něm víš. Zde jsou čtyři praktické užitky z poznání Boha:

1) Požehnání. Čím více znáš Boha a konáš Jeho vůli, tím více zakusíš Jeho požehnání. „Dbej na jeho nařízení a příkazy, které ti dnes udílím, aby se vedlo dobře tobě i tvým synům…“ (5. Mojžíšova 4:40).

2) Pokoj. „Milost a pokoj ať se vám rozhojní poznáním Boha…“ (1. Petrova 1:2). Čím více budeš znát Boha, tím víc budeš zažívat pokoj. Ano, boje a těžké situace nastanou, ale i tak tě neopustí pocit blaha, protože budeš cítit Jeho blízkost.

3) Moudrost. Pavel se modlil, aby Bůh dal Efezským „…ducha moudrosti a zjevení, aby ho poznali“ (Efezským 1:17). Moudrost je vidění věcí správným způsobem. Zjevení je, když Bůh obejde všechna omezení tvé mysli a ukáže ti věci, o kterých by ses jinak nedozvěděl. Místo toho, abys občas nacházel řešení ke svým životním problémům, můžeš chodit každý den v duchu moudrosti a zjevení.

4) Svoboda. „Dříve jste však neznali Boha a byli jste otroky bohů, kteří ve skutečnosti bohy nejsou“ (Galatským 4:8). Bez důvěry, která pochází z poznání Boha a tvého postavení před Ním, se staneš otrokem okolností, emocí nebo názorů ostatních lidí. Odmítni takto žít. Místo toho poznávej lépe Boha.