„Kde je, smrti, tvé vítězství?“ 1. Korintským 15:55

Lidský popel byl rozprašován z nebe z letadel a také z lodí do oceánu. Ale Brian Kelly vymyslel něco mnohem lepšího. Pracoval v obchodě s ohňostroji a požádal, aby jeho popel byl vložen do dvanáctipalcového, kulatého ohňostrojového pouzdra. V pátek 12. dubna 1944 na sjezdu ohňostrojových techniků blízko Pittsburghu v Pensylvánii vystřelili toto pouzdro do oblohy. Vytvořilo dva stříbrné kometové ocasy, zatímco vystupovalo na noční oblohu, potom vybuchlo do červených a zelených hvězd. Musíš uznat, že to je celkem velkolepý způsob, jak odejít.
Ale naše vzkříšení zdaleka překoná tento čtyřsekundový oblouk světla a barvy. Místo střelby z děla tam bude nádherný hlasitý zvuk Božího zatroubení a majestátní hlas Ježíše, až nás bude volat z hrobu. V tak nádherných vzkříšených tělech, jako je samotné Ježíšovo, vstoupíme nahoru do oblak a setkáme se s Králem králů.
Pavel to popisuje následovně: „Co je zaseto v poníženosti, vstává v slávě. Co je zaseto v slabosti, vstává v moci… Všichni budeme proměněni, naráz, v okamžiku, až se naposled ozve polnice. Až zazní, mrtví budou vzkříšeni k nepomíjitelnosti a my živí proměněni… Až když pomíjitelné obleče nepomíjitelnost a smrtelné nesmrtelnost, pak se naplní, co je psáno: ,Smrt je pohlcena, Bůh zvítězil! Kde je, smrti, tvé vítězství? Kde je, smrti, tvá zbraň? ‘“ (1. Korintským 15:43-55).