„Kdo stojí v čele, ať je horlivý.“ Římanům 12:8

Pastore, víš, že prožiješ skutečně těžký den, když: si vzpomeneš na člověka, kterému jsi slíbil návštěvu v nemocnici – zatímco čteš jeho úmrtní oznámení; nemůžeš najít knihu Abdiáše během vedení biblické hodiny; tvůj pokladník ti pošle pohlednici ze Ženevy; jsi informován, že skupina mládeže použila drátěnky na mytí auta; během svatby nazýváš ženicha jménem bývalého nevěstina nápadníka; kážeš stejné kázání už druhou neděli po sobě a nikdo si toho nevšimne; sbor hlasuje, aby byl tvůj den volna přesunut na neděli.
Ale teď vážně, pokud ti Bůh dal schopnost vést, pamatuj na to, co tvoří velké vůdce:
1) Jsou to ti, kteří napomáhají. Uvědomují si, že nikdo nikdy nebude tím, kým má být, dokud nebude dělat to, co má dělat, a že způsob, jak naplnit své povolání, je pomáhat druhým objevovat a naplňovat to jejich.
2) Jsou zdvořilí. Nikdy se nedívají ani nemluví spatra. Nemají jeden druh chování pro důležité lidi a jiný pro méně důležité. Pro ně je každý důležitý, protože každý má Bohem dané schopnosti; jenom pracují na tom, aby je vynesli na povrch.
3) Jsou rozhodní. Jako vedoucí budeš pamatovat na dvě věci: na problémy, které jsi způsobil, a na problémy, které jsi vyřešil. Ano, budeš dělat chyby, proto se uč pokoře, měj touhu po osobním růstu, čerpej sílu od Boha a příště to, doufejme, uděláš lépe.