„A má-li žena muže nevěřícího…“ 1. Korintským 7:13

Moudrý partner naslouchá Bohu. Když víš o Bohu a Jeho světě věci, které tvůj partner neví, je těžké odolat a „nedemonstrovat své znalosti“. Ale je to umění, které Bůh chce, abys mistrovsky zvládl. Zde jsou dva biblické principy, které ti pomohou vést, ne tlačit, tvého partnera blíže k Bohu:
1) Princip podřízení se. „Stejně i vy, ženy, podřizujte se svým mužům; i když se někteří z nich vzpírají Božímu slovu, můžete je beze slov získat svým jednáním“ (1. Petrova 3:1). Podřízení se potřebám druhých je obtížné kvůli naší pýše, především když víme, že duchovně máme pravdu. Nicméně potřeba mít pravdu bude ničit tvou naději na partnerovo spasení. Slovo „stejně“ odkazuje na 1. Petrovu 2:21-25, kde se Ježíš podřídil nespravedlnosti kvůli tomu, aby nás spasil. Podřídit se je podobné Kristu. Je to také nejlepší způsob, jak Bohu nestát v cestě, takže Bůh může pracovat na tvém partnerovi.
2) Princip ticha. „…můžete je beze slov získat svým jednáním“. Aby bylo ochráněno tvé manželství a zachráněn tvůj manžel, Bůh tě zprošťuje role svého mluvčího. Nepoučuj ho, jakkoliv to myslíš upřímně. To se týká umísťování Biblí, duchovních knih a CD na místa, kde je nemůže přehlédnout. Když to budeš dělat, určitě ti přestane naslouchat. „Ale jak jinak se dozví to poselství?“ zeptáš se; odpověď zní: „…beze slov…svým jednáním…tichý a pokojný duch; to je před Bohem převzácné“ (1. Petrova 3:1-4). Zkus to Božím způsobem!