„Čím jsou šípy v ruce bohatýra, tím jsou synové zplození v mládí.“ Žalm 127:4

Bible říká, že rodiče jsou jako lukostřelci a děti jako šípy. Rodiči, když chceš být jako lukostřelec, tak je toto tvá práce s dětmi:
1) Chránit je v toulci (doma). Jacqueline Kennedyové se po atentátu na jejího manžela zeptali, jestli chce usilovat o politickou funkci. „Ne,“ odpověděla, „moje hlavní úsilí musí být věnováno mým dětem. Pokud ony špatně dopadnou, cokoliv, co bych dělala pro veřejnost, by nemělo žádný význam.“ Naše děti vyrůstají v generaci, ve které mohou získat drogy, koupit si zbraně, setkat se s krutými lidmi, zapadnout do virtuálního sexu, a to vše pod tvou vlastní střechou přes počítač. Měl bys být na pozoru! Řekneš: „Vyřešil jsem si to; oni si to vyřeší také.“ Ne. „Hůl a domluva dávají moudrost, ale bezuzdný mladík dělá ostudu své matce… Trestej svého syna, připraví ti odpočinek, zpříjemní ti život“ (Přísloví 29:15-17). Ale buď opatrný. Pokud tě tvé děti vidí jako odsuzujícího a bez radosti, budou se ti vyhýbat a později vybuchnou jako časovaná bomba. Buduj a bojuj za domov, ve kterém mohou otevřeně klást otázky, dostávat odpovědi a získávat celoživotní hodnoty. Slovo „bojovník“ znamená, že máš bojovat na jejich straně!
2) Nasměruj je správným směrem. „Zasvěť už chlapce do jeho cesty…“ (Přísloví 22:6). Neochraňuj je příliš, nebo zničíš jejich kreativitu, neobětuj je za materiální věci a nenakládej na ně své nenaplněné sny. Pomoz jim najít jejich talent a objevit Boží plán pro jejich život; potom se staň jejich největším povzbuzovačem.
3) Pusť je. Může být obtížné nechat je jít. Ale je to snazší, když víš, že jsi je naučil pravdu, že jsou kryti modlitbou a že jsou pod Boží ochranou.