„…usiluj o spravedlnost, víru, lásku a pokoj s těmi, kdo vzývají Pána z čistého srdce.“
2. Timoteovi 2:22

Komik Allen Red řekl: „Žiješ pouze jednou. Ale když žiješ dobře, jednou to stačí.“ Jak tedy žít dobře? Tak, že budeš žít podle svého přesvědčení každý den; dělej to, a budeš mít málo čeho litovat. Žít poctivý život znamená:
1) Pravidelně přemýšlet o svých hodnotách a dovolit jim, aby se staly součástí tebe.

2) Neustále poměřovat své volby Božím Slovem a kdykoliv je to patřičné, mluvit o nich. To nejen upevní tvé hodnoty, ale také to přidá vědomí bezpečí a odpovědnosti.
Když se naše přesvědčení kříží s našimi okolnostmi, dostáváme se do potíží. Když jde všechno podle našich přání, není obtížné žít podle svých přesvědčení. Ale když přijde „na lámání chleba“, tehdy naše přesvědčení vyžaduje, abychom udělali něco, co bolí a něco nás to stojí! Duchovní lidé dělají to, co je správné, ať se cítí jakkoliv. Nepotřebuješ jít tápavě, když víš, že něco je správné; nejdříve jednáš a jednáš podle Písma, jednáš důsledně – a tvé pocity následují proces. Obvykle to nezahrnuje nic dramatického; obtížná rozhodnutí jsou ta, která děláme každý den. Charakter se buduje jako zeď, po jedné cihle. Charakterní lidé možná skončí poslední, ale obvykle je to proto, že běží jiný druh závodu. Běžet takový závod znamená pravidelně zastavovat, zkoumat svůj život a modlit se se žalmistou: „Bože, zkoumej mě, ty znáš mé srdce, zkoušej mě, ty znáš můj neklid, hleď, zda jsem nesešel na cestu trápení, a po cestě věčnosti mě veď!“ (Žalm 139:23-24).