„Vždyť i Kristus dal svůj život…spravedlivý za nespravedlivé…“ 1. Petrova 3:18

U kříže vidíme dvě věci:
1) Co si Bůh myslí o hříchu. Bůh, který je svatý, shledává náš hřích ve všech formách za zcela nepřístojný a zasluhující si trest smrti. „Toto praví Hospodin o tomto lidu: ,Milují toulky a své nohy nešetří‘; proto v nich nemá Hospodin zalíbení. Bude…trestat jejich hřích“ (Jeremiáš 14:10). Předmět pokání není příliš příjemný pro generaci, která si odůvodňuje hřích. Ale dobrý lékař ti řekne, jak jsi nemocný, kvůli tomu, aby tě přiměl užívat lék, který tě zachrání.
2) Co si Bůh myslí o hříšnících. „Neboť Bůh tak miloval svět, že dal svého jediného Syna, aby žádný, kdo v něho věří, nezahynul, ale měl život věčný“ (Jan 3:16).
Podle Chicago Tribune vyskočil dne 22. června 1997 42letý instruktor parašutistů Michael Costello z Mt. Dora na Floridě z letadla v nadmořské výšce 4000 metrů se začátečníkem, 21letým Garethem Griffthem. Ten brzy zjistil, jak dobrý byl jeho instruktor. Když začátečník zatáhnul za pojistné lano padáku, jeho padák selhal. Když klesal k zemi, čelil jisté smrti. Ale potom instruktor udělal úžasnou věc. Těsně před tím, než dopadli na zem, přetočil se, takže dopadl na zem první a začátečník dopadl na něj. Instruktor byl okamžitě mrtev. Začátečník si zlomil při dopadu páteř, ale nebyl ochrnutý.
Na kříži Ježíš „vzal na sebe následky tvého pádu“. Dnes tě prosí, abys pro něj žil. Uděláš to?