„…ale slovo Hospodinovo zůstává navěky…” 1. Petrova 1:24

Jana Jones říká: „Během dne si oddělím pár okamžiků na odpočinek a čtu Bibli. Když má čtyřletá dcera viděla, že to dělám několik měsíců, začala se obávat: ,Dočteš vůbec někdy tu knihu?‘“ Můžeš číst Bibli celý život a neproniknout do její hloubky. Neexistuje žádná podobná kniha. Protože:
1) Žádná lidská bytost by nenapsala nic, co by bylo na tak vysoké úrovni. Zastav se a zamysli se nad tím nejlepším člověkem, kterého znáš. Musíš uznat, že i tento člověk by některé věci vynechal, nebo ne?
2) Bible vytváří určitou atmosféru, kterou nevytváří žádná jiná kniha. Martin Luther řekl: „Bible je živá, mluví ke mně; má nohy, běží za mnou; má ruce, zmocňuje se mne.“ Zkus položit noviny na stůl, u kterého sedíš v restauraci, a nikdo si tě ani nevšimne. Ale polož tam svou Bibli a budou na tebe zírat, sledovat tě, když žvýkáš sousto, a možná si dokonce všimnou tvé SPZ, až budeš nastupovat do auta. To proto, že Bible vytváří uvědomění si Boží přítomnosti a to vyvolává reakci v srdcích mužů a žen.
3) Měníme se v průběhu jejího čtení. Naše základní hodnoty se mění, do našeho ducha vstupuje pokoj, radost sílí v našem srdci. „Slovo Boží je živé, mocné a ostřejší než jakýkoli dvousečný meč; proniká až na rozhraní duše a ducha, kostí a morku, a rozsuzuje touhy i myšlenky srdce” (Židům 4:12).
Odpovědi, které potřebuješ, jsou ve tvé Bibli, proto je učiň součástí svého každodenního života.