„Užívej života se ženou, kterou sis zamiloval…“ Kazatel 9:9

Když tvůj partner ztratí zaměstnání a ty najednou procházíš obdobím finanční nejistoty, zde jsou tři věci, které potřebuješ mít na paměti:
1) Pamatuj, že je to jen období. Je důležité střežit svůj postoj, zatímco čekáš, až se věci obrátí. Pokud tvůj partner není líný nebo úplný parazit, už se cítí špatně, protože nemůže zajišťovat rodinu. Ví, že děti potřebují boty, účty se hromadí a že tebe už nebaví jíst nudle nebo fazole s chlebem, proto mu to nepřipomínej!
2) Teď je čas stát za ním a posilovat jeho ego, ne ho ponižovat. Jak? Tak, že se zeptáš sám sebe: „Stěžuji si pořád? Zdůrazňuji ty věci, které nemáme? Toužím po věcech, které jsou teď mimo náš rozpočet? Přijímám podíl na omezování se a na úsilí vyjít s penězi do konce měsíce, nebo utrácím za nedůležité věci? Chodím každý den nakupovat a chci jíst každý večer v restauraci?“
3) Pamatuj, že to pomine. Teď není správný čas připomínat svému partnerovi nové auto, které si koupil tvůj bratr, nebo úžasný dům, který právě získal tvůj kamarád. Nyní je čas praktikovat s Pavlem to, co řekl: „…naučil jsem se být spokojen s tím, co mám. Dovedu trpět nouzi, dovedu mít hojnost. Ve všem a do všeho jsem zasvěcen…“ (Filipským 4:11-12).
Zklamal tě Bůh někdy? Ne, a ani teď to neudělá, proto se rozhodni Mu důvěřovat. Způsob, jak zvládneš toto období, možná určí, zda váš vztah bude slabší nebo silnější.