„Máme rozličné dary… Kdo má dar…ať ho užívá v souhlase s vírou.“ Římanům 12:6

Bible říká: „Máme rozličné dary podle milosti, která byla dána každému z nás: Kdo má dar …ať ho užívá v souhlase s vírou“ (Římanům 12:6). Bůh ti dal milost dělat určité věci dobře. To neznamená, že dveře se automaticky otevřou a ty se lehce vyšplháš na vrchol. Opravdu, co přes noc získáš, o to můžeš přes noc přijít. Nejdříve musíš rozlišit své dary, využít každé příležitosti k tomu, abys je zdokonalil, poučil se z chyb, a být vytrvalý v tom, k čemu tě Bůh povolal.
Na jedné střední škole „Sparky“ propadl z latiny, algebry, angličtiny a fyziky. Dostal se do golfového týmu, ale okamžitě prohrál jediný zápas sezóny. Byl společensky nešikovný – spíše proto, že byl plachý, ne proto, že by ho lidé neměli rádi. Ani jednou na střední škole nepozval dívku na schůzku.
Nicméně jedna věc byla pro Sparkyho důležitá – kreslení. Byl pyšný na svoje kresby, i když je nikdo jiný neocenil. Předložil své kresby vydavatelům středoškolské ročenky, ale odmítli ho. Přesto se snažil stát se umělcem. Po střední škole poslal vzorky své práce do The Walt Disney Studios. Znovu byl odmítnut. Ale Sparky se nevzdal. Rozhodl se napsat svůj životopis v kresbách. Popularita jeho kresleného seriálu nakonec vedla k nesčetným knihám a televizním představením. Víš, Sparky byl Charles Schulz, tvůrce kresleného seriálu Peanuts, nejpopulárnější tvůrce kreslených seriálů všech dob. Stejně jako jeho hlavní postava, Charlie Brown, se zdálo, že Schulz nebyl schopen uspět v mnoha věcech. Ale vytěžil maximum ze svého Bohem darovaného talentu, odmítl to vzdát a skončil jako vítěz. Proto používej svůj dar.