„…láska vydrží, láska věří, láska má naději, láska vytrvá.“           1. Korintským 13:7

Clara Null píše: „Na jedné svatbě se mě moje babička Melissa zeptala: ,Proč je nevěsta vždycky oblečená do bílého?‘ Odpověděla jsem: ,Protože bílá představuje štěstí a dnes je ten nejšťastnější den jejího života.‘ Její další otázka byla: ,Proč je tedy ženich oblečený do černého?‘ Manželství funguje pouze tehdy, když na něm ,pracujete‘.“ Proto zde jsou tři principy, jak posílit Vaše manželství:
1) Staň se dobrým posluchačem. „Dávejte tedy pozor, jak slyšíte…“ (Lukáš 8:18). Někdy je tou nejdůležitější věcí v komunikaci s tvým partnerem slyšet i to, co nebylo řečeno, naučit se číst mezi řádky. Nestačí tam být; tvůj partner musí cítit, že mu nasloucháš – a uznáváš ho. Když se to stane, otevře se a přijme to, co chceš říci.
2) „Buďme pravdiví v lásce…“ (Efezským 4:15). Nikdo není rád opravován, ale když jde někdo špatným směrem, tak i pravda řečená v lásce ho dráždí. Naše manželství se rozpadají, když ubližujeme pravdě, opouštíme poctivost, zneužíváme důvěru, manipulujeme, vládne nám zájem o vlastní věci, naším cílem je kontrola a my neinvestujeme čas.
3) Vždy věř v to nejlepší. Láska tě sice vidí i v tom nejhorším stavu, ale nikdy nezapomene na tvoje vrcholy; myslí si, že jsi trochu úžasnější, než ve skutečnosti jsi; bude s tebou nekonečně dlouho mluvit nebo tiše sedět; je šťastnější kvůli tvému úspěchu než ty sám; nepokouší se zjišťovat více, vychloubat se nebo být neustále tvým učitelem; naslouchá, i když to, co chceš říci, není zrovna zajímavé. To proto, že láska věří, že jsi důležitý!