„…v každé modlitbě a prosbě děkujte a předkládejte své žádosti Bohu.“         Filipským 4:6

Čtyřletý syn z misionářské rodiny v Africe si všimnul obrázku malého růžového dinosaura v jednom časopise a zatoužil po něm. Jeho maminka věděla, že je to nemožné (časopis byl tři roky starý), ale její syn nikdy nepochyboval o tom, že Bůh by to pro něj mohl udělat. O deset měsíců později, na Štědrý den, dorazila krabice ze země, odkud přišli. Na první pohled to vypadalo, že v krabici je něco speciálního pro všechny – kromě čtyřletého chlapce. Když se dostali na dno krabice – byli ohromeni. Paní, která poslala krabici, vůbec netušila, že Bůh si ji používá k zodpovězení modlitby malého chlapce. Než zalepila krabici, v poslední minutě hodila do krabice jednu věc, kterou by jeho rodiče nemohli pořídit – něco tak nedůležitého, že žádný rozumný dospělý by nebyl dost bláznivý na to, aby o ni požádal Boha…růžový plastový dinosaurus z reklamní akce restaurace s rychlým občerstvením!
Někdy se cítíme hloupě, že obtěžujeme Boha malými věcmi, ale neměli bychom se tak cítit. Bible říká: „…v každé modlitbě a prosbě děkujte a předkládejte své žádosti Bohu“ (Filipským 4:6). Bůh se zajímá o každý detail tvého života; pokud je něco důležité pro tebe, je to důležité i pro Něj.
V biblických dobách byli prodáváni dva vrabci za haléř (ve slevě jsi mohl koupit pět vrabců za dva haléře), ale Ježíš řekl: „…ani jeden z nich nepadne na zem bez dopuštění vašeho Otce. U vás pak jsou spočteny i všechny vlasy na hlavě“ (Matouš 10:29-30). Když se naučíš důvěřovat Bohu v malých věcech, budeš mu schopen důvěřovat ve velkých.