„…budete vedeni v pokoji.“ Izaiáš 55:12

Byl jsi někdy „zastaven” ve svém duchu, když ses chystal něco udělat? Je možné, že se Bůh snaží získat tvou pozornost. Jeho zaslíbení zní: „Dám ti prozíravost, ukážu ti cestu, kterou půjdeš, budu ti radit, spočine na tobě mé oko“ (Žalm 32:8).
Křesťanský manželský pár se chystal koupit svůj první dům. Nastal čas k podepsání dokumentů, o němž manželka říká: „Nemohla jsem ze sebe setřást pocit neklidu. Můj manžel měl také velmi nepříjemný pocit v žaludku, proto jsme se rozhodli nepokračovat. O několik měsíců později můj manžel zemřel při nehodě. Nebyla bych schopna platit splátky a postarat se o malé miminko a o sebe… Nepokoj je voláním Ducha Svatého k ,času mimo hřiště.‘“
Neznáme budoucnost, Bůh ji zná a On vede naše kroky cestou pokoje nebo cestou nepokoje. Duch Svatý jedná jako rozhodčí. Když hráči zůstanou na hřišti, mohou se volně pohybovat. Ale když nastanou potíže, nebo je míč mimo hřiště, rozhodčí zapíská na píšťalku, zastaví hru a nastolí pořádek.
Nedostatek pokoje může znamenat, že „nebeský rozhodčí“ píská na píšťalku. Někdy je míč vykopnut z hřiště neočekávaným protivenstvím; jindy vystoupíme z hřiště tak, že se podvolíme pokušení a hříchu. Když jsme prozíraví, při zvuku píšťalky počkáme na Boha, až obnoví náš pokoj.
Bible říká: „…budete vedeni v pokoji“. Znamená to, že si budete vždycky jisti svými rozhodnutími? Ne, ale to správné rozhodnutí bude provázeno vědomím Božího pokoje.