„Tomu pak, který působením své moci mezi námi může učinit nade všechno víc, než zač prosíme a co si dovedeme představit.“                                       Efezským 3:20

Říká se, že král ze Saúdské Arábie jednou pozval slavného golfového hráče na turnaj. Než se ten muž vrátil domů, král řekl: „Rád bych ti dal dar. Cokoliv, co chceš; pojmenuj to.“ Golfista zdvořile odmítl, řekl, že nic nepotřebuje. Ale král byl neoblomný, proto muž připustil: „Vaše výsosti, sbírám golfové hole.“ Představoval si, že možná dostane zlatou golfovou hůl nebo diamanty hustě pokrytou golfovou hůl. Představte si jeho šok o několik týdnů později, když dostal dopis obsahující doklad o vlastnictví golfového klubu o rozloze 800 hektarů!
Pavel říká: „Tomu pak, který působením své moci mezi námi může učinit nade všechno víc, než zač prosíme a co si dovedeme představit“ (Efezským 3:20). Králové nepřemýšlejí tak jako my. A když sloužíš Králi králů, je to pravda dvojnásobně! Boží plán pro tebe zdaleka převyšuje cokoliv, co si dokážeš představit. Žalmista řekl, že Pán byl vůči němu „štědrý“ (viz Žalm 13:6, přel. z angl.). Bůh si váží toho nejmenšího úsilí – ale má námitky vůči sebemenší bezmyšlenkovitosti! Pokud skutečně věříš, že On vede tvé kroky, a že dobrota a milosrdenství tě budou následovat po všechny dny tvého života, potom můžeš očekávat velké věci od Boha. Leon Nacson říká: „Vždycky očekávej ten nejlepší výsledek pro sebe i pro druhé, protože když očekáváš více toho stejného, právě to dostaneš!“ Pamatuj: „Věřit Bohu znamená spolehnout se na to, v co doufáme, a být si jist tím, co nevidíme“ (Židům 11:1). Takže i když to nevidíš, důvěřuj Bohu, že bude pracovat ve tvém zájmu, připraví to tak, abys byl na správném místě ve správný čas, a aby druzí poodešli ze své cesty kvůli tomu, aby ti pomohli – a sleduj Boha, jak bude pracovat.