„Hospodina stále před oči si stavím…“ Žalm 16:8

Život Franka Laubacha se začal rozpadat, když jeho plány týkající se lidí v Maranao na Filipínách byly odmítnuty. Poté, co zemřely tři jeho děti na malárii, se jeho manželka s posledním dítětem odstěhovala. Laubach v zoufalství vyšplhal na horu a hledal Boha. Píše: „Moje rty se začaly pohybovat a vypadalo to, že Bůh mluvil: ,Selhal jsi, protože ve skutečnosti nemiluješ tyto lidi. Cítíš se nadřazený…protože jsi bílý. Zapomeň na barvu své pleti; mysli jen na to, jak moc je miluji a oni budou reagovat.‘ Odpověděl jsem: ,Bože, nevím, jestli jsi mluvil skrze mé rty, ale vím, že to byla pravda. Moje plány se zcela rozpadly. Vyprázdni mě ode mne samého, staň se mým vlastníkem, používej si mé mysli pro své myšlenky.‘“ Toho dne se Laubach rozhodl žít život zaměřený na Boží přítomnost! Píše o dvou věcech:
1) Dvojím úhlu pohledu: „Dívej se na druhé ne na takové, jací jsou, ale dívej se na ně tak, jak je vidí Bůh.“
2) Řešení problémů: „Budeš přemýšlet jasněji, když začleníš Boha. U oběda přidej ke stolu židli navíc, aby sis vzpomněl na to, že On je vždy přítomen. Umísti verš Písma tam, kde ho budeš vidět tehdy, když usínáš a když se probouzíš. Počítej s tím, že to udá tón tvému dni.“
New Living Bible parafrázuje žalmistova slova: „Vím, že Pán je vždy se mnou. Nebudu otřesen, protože On je těsně vedle mě“ (Žalm 16:8, přel. z angl.). To, na co se zaměříš, se stane rozhodujícím vlivem ve tvém životě.
Frank Laubach pokračoval a napsal knihy, podnikl vzdělávací výpravy a stal se rádcem králů a prezidentů. Ale jeho největším úspěchem bylo, že se naučil mít pohled zaměřený na Ježíše.