„…naučil jsem se být spokojen s tím, co mám.“ Filipským 4:11

Protože nemůžeš uniknout změně ani stresu, který ji doprovází, zde je několik kroků, které můžeš udělat, a ty ti pomohou to zvládnout:
1) Zvol si moudře své bitvy. Odpověz si na tyto otázky: poddáváš se instinktivně strachu a vzdoruješ změně, i když to pro tebe může být přínosné? Leháš si na koleje před vlak a doufáš, že zastavíš nákladní vlak reality? Myslíš si, že žádná záležitost není příliš malá na to, abys ji ignoroval? Vést válku na příliš mnoha frontách vždycky končí vyčerpaností a porážkou, proto si zvol bitvy, které stojí za to.
2) Pokus se stát se přizpůsobivějším. Co je tvoje nejobvyklejší reakce na změnu? Táhnout za sebou nohy? Dělat něco jenom proto, že se domníváš, že „musíš“? Dělat jen to, co je nutné? Když přestaneš mít zájem, život ztratí svou jiskru, a paradoxně, ty budeš ještě ve větším stresu. Proto se nauč být pružný. Pavel řekl: „…naučil jsem se (je to proces, který trvá nějakou dobu) být spokojen s tím, co mám“ (Filipským 4:11).
3) Vítej nové zkušenosti. Když se ve svém životě posouváš dopředu, tvé okolnosti se budou neustále měnit. Pokud se nebudou měnit, pak chodíš v kruhu. Lpění na známých věcech ti poskytne pohodlí dnes a výdaje zítra. Čerpej z Boží milosti, ponoř se do ní a dej se do toho!
4) Nauč se žít v nejistotě. Vždycky zápasit o „stabilizaci“ v neustále se měnícím světě je jako pokoušet se tlačit vodu do kopce – jakmile se unavíš a přestaneš, začne se přes tebe valit dolů. Nauč se žít s neukončenými věcmi; přenes se přes ně místo toho, abys zápasil o to, aby život vždycky pokračoval podle tvých představ.