„(tvé) kroky…jsou naplánovány Pánem…“ Žalm 37:23, přel. z angl.

Co bys udělal, kdyby se najednou s bouchnutím zavřely dveře, o kterých sis myslel, že je Bůh otevřel? Přemýšlel bys: „Pane, udělal jsem všechny správné věci. Proč se tohle děje?“ Buď v klidu, Bůh stále řídí tvé kroky. I když tvoje naděje vypadají být zničené a tvé plány změněny, spolehni se na Jeho vyšší moudrost a neselhávající lásku.
Bůh už naplánoval tvůj život od začátku do konce, tak mu věř, že uskuteční věci pro tvé dobro (viz Izaiáš 46:10-11). S postupem času se tvoje bolest změní na chválu, protože zjistíš, že jen zavřel menší dveře, aby otevřel větší. Načasování je tak důležité! A jak začneš rozumět Božímu načasování, zlepší se i tvá spolupráce s Ním. A když si nebudeš vědět rady, vyčkej s důvěrou na Něj.
Problém, který mnoho z nás má, je, že se pokoušíme převzít vedení v našem vztahu s Bohem, a to nefunguje. Bůh je vedoucí, ne my! On nám dává instrukce a my bychom je měli následovat, i když se nám nelíbí nebo nerozumíme té cestě, kterou nás vede. „Proč to Bohu trvá, než něco udělá?“ zeptáš se. Protože nezodpovězené otázky utvářejí důvěru. Pokud něco nevíš, musíš věřit tomu, kdo to ví, a to tě udržuje v růstu ve víře. Bůh má přesný plán a načasování a mezitím co tě připravuje, udržuje tě v čekárně. A jestliže je to tam, kde právě dnes jsi, pamatuj, že po dosažení nové úrovně dospělosti Bůh uvolní novou úroveň požehnání na tvůj život.