„Jednejte podle mého příkladu, jako já jednám podle příkladu Kristova.“    1. Korintským 11:1

Zde jsou další verše z Písma, které se Brenda Smith naučila od svého otce:

„…kdo však miluje, přilne víc než bratr“ (Přísloví 18:24). Když byl Fred ze začátku hospitalizován, přicházel zástup dobrých přátel, ale posléze se jejich počet zmenšil, protože nevěděli, co říci. Ti, co zůstali, byli přátelé, kteří při nich stáli po dlouhou dobu.

„Oči Hospodinovy jsou obráceny k spravedlivým, když volají o pomoc, on nakloní své ucho“ (Žalm 34:16). Žalmista řekl: „Všechnu naději jsem složil v Hospodina, On se ke mně sklonil, slyšel mě, když o pomoc jsem volal…postavil mé nohy na skálu, dopřál mi bezpečně kráčet“ (Žalm 40:2-3). Fred Smith řekl: „Mnoho nocí jsem ležel beze spánku a nebyl jsem schopen se ani pohnout, ani spát, ale…když jsem byl v pokušení vzdát se naděje, modlitba obnovila mou sílu.“ Jeden psychiatr, který dělal rozhovory s lidmi, kteří se chtěli stát astronauty, podal zprávu, v níž říká, že v případě, kdy bylo třeba čelit úplné izolaci, mnozí kandidáti byli frustrovaní, zatímco ti, kteří věděli jak se modlit a uměli vnímat Boží přítomnost, měli méně problémů. Modlitba funguje, když všechno ostatní selže – ale nečekej, až věci dojdou do tohoto stádia.

„Já sám až do vašeho stáří, až do šedin vás budu nosit“ (Izaiáš 46:4). Kdosi řekl: „Stáří není pro zženštilé.“ Zatímco stárneš fyzicky, nemusíš stárnout ve svých názorech. Žijeme v „jednoúčelové“ kultuře, která opomíjí staré občany jako ty, kteří mají zkostnatělé způsoby a jsou mimo. Fred Smith dokázal něco jiného. Ukázal, že i když stárnutí není ani jednoduché ani pohodlné, může být produktivní. Když se zaměříš na to, co můžeš dělat, místo na to, co jsi dělával, nejenže následuješ Kristův příklad, ale také vytváříš příklad pro další generaci.