„…bude hubit svaté Nejvyššího.“ Daniel 7:25

Satan používá dvě strategie:
1) „Bude mluvit proti Nejvyššímu…“ (Daniel 7:25). Satan bude vždycky napadat Boží plán, Boží principy a Boží lid, proto buď ve střehu!
2) „…bude hubit svaté Nejvyššího“ (Daniel 7:25). Únava je zbraň, kterou satan proti tobě použije. Když jsi vyčerpaný, jsi zranitelný. V takovém bodě může vést pokušení ke kompromisu, kompromis ke shovívavosti a shovívavost k porážce. „…a nevyhovujte svým sklonům“ (Římanům 13:14). Nedávej satanovi ani centimetr, nebo si vezme kilometr. Ten skutečný útok se děje ve tvé mysli. Bible tě varuje, abys byl opatrný a „neochaboval a neklesal na duchu“ (viz Židům 12:3). Satan tě bude oslabovat kvůli tomu, aby tě úplně zničil, takže si musíš udělat čas obnovit svou sílu v Boží přítomnosti. Je snadné být dostižen při Božím díle a netrávit čas s Pánem toho díla. Ježíš řekl: „Pojďte ke mně všichni, kdo se namáháte a jste obtíženi břemeny a já vám dám odpočinout. Vezměte na sebe mé jho a učte se ode mne, neboť jsem tichý a pokorného srdce: a naleznete odpočinutí svým duším. Vždyť mé jho netlačí a břemeno netíží“ (Matouš 11:28-30).
Když se zavážeš ke konání Boží vůle Božím způsobem, v Boží síle, pak z toho nebudeš vyčerpaný. Jsi naplněný, zůstáváš v rovnováze a překonáváš strach a obavy tohoto světa. A Bůh chce, abys takto žil.