„Blízko tebe je slovo, ve tvých ústech a ve tvém srdci…“ Římanům 10:8

Nic neznamená větší duchovní zisky než učení se Písma zpaměti. Bude posílen tvůj modlitební život. Tvé svědectví bude efektivnější. Tvé poradenství bude žádané. Změní se tvoje perspektiva. Tvoje mysl bude bdělejší. Tvoje důvěra se zvedne. Tvá víra bude upevněna. I když ses pokoušel učit se Písmo zpaměti a vzdal jsi to, zkus to znovu a udělej těchto sedm jednoduchých kroků:
1) Zvol si čas, kdy je tvá mysl svobodná od vnějšího rozptylování.

2) Uč se odkaz tak, že ho budeš opakovat vždycky, když řekneš verš. Čísla jsou obtížněji zapamatovatelná než slova.

3) Pročti každý verš několikrát – šeptem i nahlas. Když se uslyšíš říkat ta slova, pomůže to upevnit je ve tvé mysli.

4) Rozděl pasáž do přirozeně vhodných frází. Nauč se odkaz, potom první frázi. Poté zopakuj odkaz a první frázi, zatímco se přesuneš k druhé frázi. Pokračuj v přidávání frází po jedné.

5) Nauč se malou část opravdu dobře, raději než aby ses naučil velkou část špatně. Nepřecházej k dalšímu verši, dokud neumíš říci ten předchozí opravdu dobře.

6) Ihned si ten verš zkus říci. Po 20 nebo 30 minutách opakuj to, co ses naučil. Než bude den u konce, pevně zafixuj verš ve své mysli tak, že si ho řekneš 15 až 20krát. (Můžeš to dělat zatímco řídíš auto nebo děláš nějakou práci).

7) Říkej ten verš tak často, jak můžeš. Smysl učení se Písma zpaměti je praktický, ne akademický. Používej ten verš v konverzaci, v korespondenci, při každodenních vhodných příležitostech. Uváděj do vztahu se svými každodenními situacemi to, co ses naučil. Budeš nadšený výsledky!