„Láska je trpělivá, laskavá…“ 1. Korintským 13:4.

Jednoho dne nemohl raketoplán Discovery vzlétnout ─ ne kvůli technickým obtížím nebo nedostatku financí, ale kvůli datlům! Izolační pěna na vnější nádrži na paliva se stala pro tyto ptáky neodolatelnou. Tato pěna je rozhodující pro funkčnost raketoplánu. Bez ní vzniká na nádrži led, protože je naplněna velmi studeným palivem; led se může po startu uvolnit a poškodit raketoplán během první fáze letu.
Zde je lekce: často jsou naše manželství poškozována ne velkými věcmi jako nevěrou, zneužitím nebo opuštěním, ale malými věcmi jako jsou kritika, nedostatek úcty a nepřijímání druhého jako samozřejmost. „Uzobáváním“ ze svých vztahů bráníš dosažení skutečného štěstí, které pro tebe Bůh naplánoval.
Někdo moudře poznamenal: „Než začneš kritizovat vkus svého partnera, pamatuj, že si vybral tebe!“ Řekneš: „Ale já říkám jenom fakta.“ Oswald Chambers řekl: „Bůh nám nikdy nedává rozlišení kvůli tomu, abychom se kritizovali navzájem, ale abychom se za sebe navzájem mohli modlit.“ Rýpání nefunguje; jenom to ničí sebehodnotu a pocit bezpečí tvého partnera. Lidé se mění pouze tehdy, když se cítí uznaní a pochopení. Bible říká: „Láska je trpělivá, laskavá…“ Místo „uzobávání“ si vzpomeň na kvality, které tě přitahovaly k tvému partnerovi, stavěj na nich a vynes na světlo to nejlepší z nich. Když to neuděláš ty, kdo jiný to udělá? Pavel píše: „…přemýšlejte o všem, co je pravdivé, čestné, spravedlivé, čisté, cokoli je hodné lásky, co má dobrou pověst, co se považuje za ctnost a co sklízí pochvalu“ (Filipským 4:8). Pokud máš v úmyslu zůstat ženatý nebo vdaná a být šťastný nebo šťastná, pak toto jsou časem ověřené principy.