„Zajeď na hlubinu a spusťte své sítě k lovu!“ Lukáš 5:4

Někdo řekl, že průměrnost je to nejlepší z nejhoršího a to nejhorší z nejlepšího. Chceš toto v novém roce? Pokud ne, musíš být ochoten opustit bezpečí místa, na kterém jsi, a jít tam, kde tě Bůh chce mít.
Poté, co učedníci lovili ryby celou noc a nic nechytili, řekl Ježíš Šimonovi: „Zajeď na hlubinu a spusťte své sítě k lovu!“ Jinými slovy, opusť bezpečí pobřeží a buď ochoten čelit zuřivosti bouře s vědomím, že Bůh je s tebou.
Helen Keller, která překonala neuvěřitelné problémy, řekla: „Bezpečí je mýtus. Důvod, proč ho nezakoušíme, je ten, že neexistuje. Vyhýbání se nebezpečí nebo selhání není z dlouhodobého hlediska bezpečnější, než jistý risk. Život je buď odvážné dobrodružství nebo vůbec nic.“ Někam „vyplout“ znamená stanovit si cíle, připravit plán k jejich dosažení a stát se zodpovědným. Vyžaduje to zůstávat v souhlasu s Boží vůlí, postavit se vlastním strachům a odhalit jejich užitek, který je patrný na jejich druhé straně. Vyžaduje to dívat se do zrcadla a respektovat nebo napravovat to, kým se stáváš. Je to vydání svého života něčemu většímu, než jsi ty sám, i když tomu ostatní nerozumí. Znamená to mít postoj „nebudu se bát ničeho zlého, vždyť se mnou jsi ty Bože“ a usilovat o velké věci pro Boha.
Když vstupuješ do nového roku, zastav se a vzpomeň si na Boží dobrotu. Podívej se na cenovku Jeho vůle pro tvůj život a srovnej ji s tím, co už platíš; pak srovnej obě odměny. Potom „vypluj“ a neohlížej se zpět!