„Všechnu svou starost vložte na něj, neboť mu na vás záleží.“ 1. Petrova 5:7

Ježíš řekl: „Nemějte tedy starost a neříkejte: Co budeme jíst? Co budeme pít? Co si budeme oblékat? Po tom všem se shánějí pohané. Váš nebeský Otec přece ví, že to všechno potřebujete“ (Matouš 6:31-32).
Jeden spisovatel napsal: „Jednou jsem si kvůli něčemu dělal starosti, když jsem zaslechl pastora, jak říká: ,Dělání si starostí je nedostatek důvěry v Boha.‘ A tehdy jsem si začal dělat starosti kvůli tomu, že si dělám starosti. Pak někdo jiný řekl: ,Nedělej si s tím starosti.‘ Zní to jednoduše, ale já pocházím ze skupiny lidí, kteří mluví ve víře, ale jednají ve strachu. Pak přišel jeden kamarád s neobvyklou myšlenkou: ,Proč nevyzkoušíš poukaz na starosti? Ten tě opravňuje dělat si tolik starostí, kolik chceš, ale jen tehdy, když: a) tě starosti nasytí a oblečou; b) to bude v tvém životě přínosem a ne ztrátou; c) starosti zlepší tvůj zítřek; d) ti nebude vadit, že budeš jednat jako nevěřící!‘ Potom řekl: ,Pokud to nebude fungovat, udělej si seznam všech věcí, kvůli kterým si děláš starosti, vlož seznam do krabice a dej ho nahoru na polici, kam nedohlédneš. Pokud je Bůh neochoten nebo neschopen se o to postarat, vždycky se můžeš ke krabici vrátit a znovu si začít dělat starosti, ale dej Bohu aspoň šanci. A zatímco čekáš na Jeho odpověď, modli se, stůj na Jeho Slovu a nepusť své starosti ke slovu.‘“
Rozšířený překlad Bible říká: „Uvrhni všechny své starosti (všechny své obavy, všechna svá trápení, všechna svá znepokojení jednou provždy) na Něj, neboť Mu na tobě záleží“ (1. Petrova 5:7, přel. z angl.).