„Neboť moudrost dává Hospodin…“ Přísloví 2:6

K tomu, abys v životě uspěl, potřebuješ dělat tyto tři věci:
1) Rozhodni, co je důležité. Vypráví se příběh o jedné rodině, která se přestěhovala na venkov, protože chtěla být pryč z města. Rozhodla se chovat dobytek, proto koupila farmu. Jednoho dne je navštívil kamarád a zeptal se, jak farmu pojmenovali. Otec řekl: „Chtěl jsem ji pojmenovat Létající-W, ale matka ji chtěla pojmenovat Suzy-Q. Jednomu z našich synů se líbilo Bar-J, ale naše dcera dávala přednost Líné-Y. Takže jsme udělali kompromis a farmu jsme pojmenovali Létající-W, Suzy-Q, Bar-J, Líná-Y.“ Kamarád se zeptal: „A jak se má váš dobytek?“ Otec odpověděl: „Žádný nemáme. Nepřežil cejchování.“ Rozhodni se, co je pro tebe důležité!
2) Stanov si priority ve využití času. Mnozí z nás jsou jako vlastník obchodu, který byl natolik zaneprázdněn udržováním obchodu v čistotě, že zapomněl otevřít hlavní vchod. Důvod, proč podnikáš, je sloužit zákazníkům a mít zisk, ne se nechat rozptylovat nepodstatnými věcmi. Založ svá životní rozhodnutí na svých prioritách. A pokud potřebuješ pomoci zjistit, co jsou tvé priority, požádej Boha: „Neboť moudrost dává Hospodin, poznání a rozumnost pochází z jeho úst“ (Přísloví 2:6).
3) Nauč se motivovat sám sebe. Většinou to nikdo jiný neudělá. Když Davidův život zasáhla tragédie, čteme: „David však našel posilu v Hospodinu, svém Bohu“ (1. Samuelova 30:6). Ty se také potřebuješ naučit, jak to dělat. Juda píše: „Ale vy, milovaní, budujte svůj život na přesvaté víře, modlete se v Duchu svatém…“ (Juda 1:20). K tomu, abys v životě uspěl, se musíš naučit sám sebe povzbuzovat, modlit se a sám sebe budovat.