„Je to pro tebe příliš obtížné. Sám to nezvládneš.“ 2. Mojžíšova 18:18

Prezident Reagan řekl: „Obklop se těmi nejlepšími lidmi, které můžeš najít, předej jim autoritu a nevměšuj se.“ Ale v naší dychtivosti potěšit Boha bereme na sebe zodpovědnosti, které jsou příliš obtížné. Sami to nezvládneme. Mojžíš trávil každou minutu, kdy byl vzhůru, tím, že naslouchal stížnostem mnoha lidí. Nakonec jeho tchán řekl: „Úplně se vyčerpáš, stejně jako tento lid,“ a poradil mu, aby ustanovil schopné vůdce, kteří „…budou soudit lid, kdykoli bude třeba“ (viz 2. Mojžíšova 18:18,22). To bylo řešení, které bylo výhrou pro obě strany; lidem se dostalo pomoci rychleji a z Mojžíše se stal lepší vůdce.
Jeden biblický učitel píše: „Jedním z našich největších úkolů je rozpoznat, co Bůh nechce, abychom dělali! Milujeme Boha, milujeme Jeho lid a vidíme mnoho potřeb. Ale někdy dobré záměry způsobí více škody než užitku… Když si uvědomíš nějakou potřebu, nedomnívej se automaticky, že Bůh chce, abys ji naplnil. Jediný důvod pro vykonávání služby je skutečnost, že ti Bůh ukáže, že to je Jeho vůle. Pokud jsi schvácený…pak pravděpodobně děláš více, než o co tě Bůh požádal. Modli se za úkoly, které na sebe bereš, abys neokradl sebe a druhé o Boží nejlepší věci.“
Jon Walker dodává: „Představ si, že by tě Bůh stvořil jako Michelangela této doby, ale ty bys zůstal zaneprázdněn děláním všeho možného – dobrých věcí – takže by ses nikdy nedostal k malování a sochařství. Skončil bys tak, že bys promeškal to nejlepší, protože ses nechal odvést honěním se za tím, co je pouze dobré. Jaké zklamání…pro Boha…a všechny lidi, kteří by byli bývali požehnáni, kdyby si zůstal zaměřený na svůj původní cíl.“ Nauč se pověřovat druhé pravomocí. Zbav se břemen, která Bůh na tebe nikdy nevložil, a zaměř se na to, k čemu tě povolal.