„…nepřestáváme za vás v modlitbách prosit…“ Koloským 1:9

Co se týče těch, které Pavel miloval, všimni si, za co se modlil:
1) Aby rozuměli Boží vůli. „…abyste plně, se vší moudrostí a duchovním pochopením poznali jeho vůli“ (Koloským 1:9). Řím nebylo místo, kde se křesťanům snadno žilo, ale Pavel napsal: „Všude se ví o vaší oddanosti evangeliu.“ (Římanům 16:19). Poslušnost Boží vůli by měla být tvojí prvořadou prioritou. Když je zmíněno tvé jméno, nikdo by neměl pochybovat o míře tvé oddanosti Ježíšovi.
2) Aby svými životy dělali radost Bohu. „Tak budete svým životem dělat Pánu čest a stále se mu líbit…“ (Koloským 1:10). Až budeš stát před Bohem, aby tě odměnil, neuslyšíš slova „dobře jsi to řekl“ nebo „dobře jsi to naplánoval“, ale: „Správně, služebníku dobrý a věrný…“ (Matouš 25:21).
3) Aby prosperovali v práci, kterou jim Bůh dal. „…ve všem ponesete ovoce dobrých skutků…“ (Koloským 1:10). Nic nepřináší tolik radosti srdci rodiče jako když vidí, že jeho dítě má úspěch. A Bůh cítí totéž vůči tobě.
4) Aby vytrvali tím způsobem, že budou čerpat z Jeho síly. „…a z moci jeho božské slávy nabudete síly k trpělivosti a radostné vytrvalosti…“ (Koloským 1:11). Jsi závislý stejně tak jako žárovka na síle z jiného zdroje. Takže pokud nezůstaneš ve spojení s Bohem, budeš duchovně slabý.
5) Aby chválili Boha. „…a budete děkovat Otci, který vás připravil k účasti na dědictví svatých…“ (Koloským 1:12). Jinými slovy, žij s postojem vděčnosti a srdcem plným chvály.