„Bez víry však není možné zalíbit se Bohu…“ Židům 11:6

Bible říká: „Bez víry však není možné zalíbit se Bohu. Kdo k němu přistupuje, musí věřit, že Bůh jest a že se odměňuje těm, kdo ho hledají“ (Židům 11:6). Víš, co Bůh od tebe očekává? Víru! Chce, abys věřil Jeho Slovu, Jeho charakteru a Jeho dřívějším projevům věrnosti. Je nemožné Ho potěšit, pokud Mu nedůvěřuješ.
Obtíže, se kterými se teď potýkáš, mohou souviset s tím, kde jsi ve svém chození ve víře s Bohem. Neznamená to, že když procházíš potížemi, že nemáš víru. Ale i když to nemusel být nedostatek víry, který tě dostal do potíží, je to síla víry, která tě z nich dostane. Řekneš: „Ale neměl bych být racionální?“ Ano, ale nebuď natolik racionální, že nenecháš prostor pro nadpřirozené. Narcismus je uctívání našeho vlastního intelektu. Říkáme: „Pokud tomu nerozumím, neuvěřím tomu.“ Pak jsi v podstatě svým vlastním bohem! Ve skutečnosti nevěříš v Boha, věříš sám v sebe. Co uděláš, až ti život přinese problém, který nemůžeš vyřešit?
Než Kristus vzkřísil Lazara z mrtvých, požádal Marii a Martu, aby Ho vzali k hrobu, na místo, kde přestaly věřit, do bodu, kde to vzdaly kvůli lidskému omezení. Proč? Protože jedině tehdy, když dosáhneš tohoto bodu, zjistíš, že Bůh „…může učinit nade všechno víc, než zač prosíme a co si dovedeme představit“ (Efezským 3:20).