„Z jeho plnosti jsme byli obdarováni my všichni milostí za milostí.“ Jan 1:16

Boží milost k nám přichází svobodná a zřetelná, bez jakýchkoliv připojených podmínek. Bůh je tolerantnější a méně posuzující než mnozí z nás. Nebyli jsme toho hodni a nezasloužili jsme si to, ale protože náležíme Kristu, Bible říká: „Z jeho plnosti jsme byli obdarováni my všichni milostí za milostí“ (Jan 1:16). Richard J. Neuhas řekl: „Moralizování a legalizování evangelia o Boží milosti je hloupé kacířství prodávané zklamaným lidem, kteří jsou rozzlobení, protože nepřijali to, co nemohli z žádného důvodu očekávat.“
Když skutečně pochopíš pojetí milosti:
1) Získáš nové ocenění Božích darů pro tebe – věcí jako je spasení a odpuštění, dar života, zdraví, smíchu, hudby, krásy a přátelství.
2) Budeš méně kritický a méně znepokojený tím, co jiní lidé dělají. Slyšel jsi někdy rčení: „Já jsem sám se sebou v pohodě. Nemám potřebu dělat ti něco špatného.“ Když chodíš ve svobodě, která přichází s milostí, nemáš problém nechat druhé lidi, aby plánovali svůj vlastní směr a dělali rozhodnutí, která ty bys možná neudělal.
3) Budeš tolerantnější a méně posuzující. Místo toho, aby ses zaměřoval na své chování založené na náboženském výkonu, budeš usilovat o pravost a upřímnou lásku k Bohu.
4) Budeš duchovně růst. David řekl: „…učinil mě volným…“ (Žalm 18:20). Milost rozšiřuje tvůj obzor, takže se nikdy nemůžeš vrátit tam, kde jsi kdysi byl.