„Ani ve stáří a šedinách mě, Bože, neopouštěj… Ty mě stále činíš větším, útěchou mě zahrnuješ.“    Žalm 71:18-21

Kdy začínají zlaté roky? Když máš první šedé vlasy? Když ti někdo řekne, že mu připomínáš jeho otce místo jeho bratra? Pokud stále můžeš spát – sni. Pokud stále můžeš pracovat – plánuj. Nepromarni své zlaté roky, které mají být investovány. Začni nový projekt, najdi nové přátele, uč se novým dovednostem, odvaž se začít novou službu, jeď na krátký misijní výlet, pracuj jako dobrovolník pro hodnotnou věc. Tvé zlaté roky nemají být promarněny, mají být investovány. S Bohem neexistuje žádný generační rozdíl. „Tehdy se bude v tanci radovat panna i jinoši a starci“ (Jeremiáš 31:13). Žalmista řekl: „Ani ve stáří a šedinách mě, Bože, neopouštěj… Ty mě stále činíš větším, útěchou mě zahrnuješ“ (Žalm 71:18-21).
Říká se, že mladí lidé se nezajímají o staré lidi. Nevěř tomu! Mladí lidé hledají lidi, kteří mají moudrost a zkušenosti. Důvěřují jim, když přijde na radu a vedení, a ty můžeš být takovým člověkem. Nebuď jako ten starý muž, který řekl: „Není těžké říci, kdy je tvé mládí pryč, je to tehdy, když tě opustí elán a nadšení.“ Vstaň a získej své nadšení zpět!
Káleb lezl po horách a zabíjel obry v posledních letech svého života. A Kálebův Bůh je i tvůj Bůh! Ve sto dvaceti letech Mojžíšovy oči nebyly pohaslé a jeho síla ho neopustila (viz 5. Mojžíšova 34:7). A Mojžíšův Bůh je i tvůj Bůh! V sedmdesáti letech Pavel oznámil: „Odtud moje touha zvěstovat evangelium i vám, kteří jste v Římě“ (Římanům 1:15). A Pavlův Bůh je i tvůj Bůh! Ať tvoje pochodeň stále jasně svítí a než odejdeš, předej ji dalšímu běžci.