„Bohu se nebude líbit, jestliže my přestaneme…“ Skutky 6:2

Novozákonní církev rostla tak rychle, že apoštolové v ní přestali všechno zvládat. Proto řekli: „Bohu se nebude líbit, jestliže my přestaneme kázat Boží slovo a budeme sloužit při stolech. Bratří, vyberte si proto mezi sebou sedm mužů, o nichž se ví, že jsou plni Ducha a moudrosti, a pověříme je touto službou. My pak budeme i nadále věnovat všechen svůj čas modlitbě a kázání slova“ (Skutky 6:2-4). Výsledkem bylo, že Boží slovo se šířilo, církev nepřestávala růst a klíčové vedoucí osobnosti ve městě byly získány pro Krista. Je životně důležité, abys objevil oblast, pro kterou jsi nejvíce přínosný – a zůstal tam. Proč to neděláme? Zde jsou některé důvody:
1) Ohraničení vlastní oblasti. Myslíme si: „Toto je moje práce; nikdo kromě mne ji nedělá.“ Skutečnost, že jsi vždycky dělal určitou práci, neznamená, že bys ji měl nadále dělat. Co když Bůh chce napsat novou kapitolu do tvého života?
2) Přetíženost. Lidé, kteří mají příliš mnoho práce, mají sklon odmítat právě tu věc, která by jim pomohla, protože si myslí, že je to prostě další břemeno, které by museli nést.
3) Komplex mučedníka. Když si stěžuješ na svůj životní úděl, získáváš tím pozornost druhých a činíš z toho životní styl. Ale to nefunguje. Lidé se ti začnou vyhýbat, protože nevidí, že bys dělal cokoliv, co by tvou situaci změnilo.
4) Nepoznání toho, co je pro tebe správné. Jenom tehdy, když apoštolové předali administrativní část druhým a vrátili se zpět k tomu, k čemu byli povoláni, se věci začaly dít správně. Zamysli se nad tím.