„…žijeme přece z víry, ne z toho, co vidíme.“ 2. Korintským 5:7

Nejde o to, že bys to nevěděl, jde o to, že na to stále zapomínáš a potřebuješ, aby ti to bylo připomenuto: Bůh si tě může použít! Ano, stejný Bůh, který pracoval skrze Mojžíše, Ester, Deboru a Pavla dnes pracuje skrze nedokonalé lidi, jako jsi ty. Může ti dát vítězství na místě porážky a změnit minulý rok pokoření v tento rok oslav. Všichni velcí úspěšní lidé v Bibli měli jednu věc společnou: byli to obyčejní lidé, kteří v poslušnosti Bohu riskovali, věřili Mu a nakonec dělali úžasné věci.
Dokážeš si představit, že bys měl „chodit v Mojžíšových botách“? Bůh si ho použil k vysušení Rudého moře, vyhlazení egyptské armády, k přijetí Desatera přikázání na hoře Sinaj a ke každodennímu nasycení miliónu Izraelců v poušti. Jak by se ti líbilo být nástupcem někoho takového? Ta myšlenka musela Jozuem otřást až do morku kostí. Ale Bůh ho ujistil: „Po všechny dny tvého života se nikdo proti tobě nepostaví. Jako jsem byl s Mojžíšem, budu i s tebou“ (Jozue 1:5). Když uslyšel tato slova, měl důvěru potřebnou k tomu, aby navázal na Mojžíšovo vedení tam, kde on přestal.
Bible říká: „…žijeme přece z víry, ne z toho, co vidíme“ (2. Korinstkým 5:7). Ďáblovi nevadí, když říkáš slova víry, dokud nezačneš dělat kroky víry. Proto důvěřuj Bohu. Když ti něco řekne, je to vždy z dobrého důvodu. Když ti řekne, abys něco udělal, dá ti sílu a zdroje potřebné k tomu, abys to udělal. Co Bůh žádá, abys udělal? Vykroč ve víře a udělej to!