„Nyní však není žádného odsouzení pro ty, kteří jsou v Kristu Ježíši…“
    Římanům 8:1

Slovo pro dnešní den je – přestaň se odsuzovat! Bůh říká: „Já, já sám vymažu kvůli sobě tvoje nevěrnosti, na tvé hříchy nevzpomenu“ (Izaiáš 43:25). Když Bůh říká, že odpustí tvůj hřích a ty trváš na tom, že na něj budeš vzpomínat, je to jako bys říkal, že tvoje normy jsou vyšší než Jeho.
Bible říká: „…Bůh v Kristu odpustil vám“ (Efezským 4:32). Když někdo ve Starém zákoně zhřešil, přinesl beránka knězi a ten prolil jeho krev na oltář jako platbu za jeho hřích. Když to bylo uděláno, záznam byl smazán a záležitost byla urovnána. Říkáš: „Ale já necítím, že je mi odpuštěno.“ Odpuštění přichází skrze víru, ne skrze pocity. Dokud žiješ podle pocitů, satan má zbraň, kterou může vůči tobě kdykoliv použít. Říkáš: „Ale to, co jsem udělal, bylo tak špatné.“ Pokud skutečně činíš pokání, pak ať jsi udělal cokoliv, je to odpustitelné. Říkáš: „Ale satan mi to neustále připomíná.“ Proto je nazýván „žalobce“. (viz Zjevení 12:10). Ale všimni si, jak můžeš zvítězit nad satanem – žalobcem: „Oni nad ním zvítězili pro krev Beránkovu a pro slovo svého svědectví“ (Zjevení 12:11). Až tě příště bude satan obviňovat, řekni: „To jsem rád, že jsi s tím přišel.“ Potom mu řekni, co Ježíšova krev vykonala pro tebe. Když to uděláš, uteče.
Pouč se ze svých selhání, staň se silnějším skrze ně, použij je k požehnání druhých, posuň se ve svém životě dopředu a přestaň se odsuzovat!