„Bloud si v srdci říká: ‚Bůh tu není.‘“ Žalm 14:1

Říká se: „Ateista nemůže najít Boha ze stejného důvodu, jako zloděj nemůže najít policistu.“ Někdy je jádrem ateismu pýcha. Bez Boha se staneš svým vlastním bohem, což znamená, že neexistuje vyšší moc, než jsi ty sám! Ale Bůh Bible prokazuje svou existenci třemi způsoby:
1) Stvoření. Dnes je ve vězení mnoho lidí, kteří ani nebyli přistiženi na místě činu, ani je nikdo neviděl zločin páchat. Co prokázalo, že to udělali? Otisky prstů! DNA! Stvoření nese otisky Božích prstů a DNA. „K výšině zvedněte zraky a hleďte: Kdo stvořil toto všechno?“ (Izaiáš 40:26).
2) Kříž. Ve stvoření můžeš vidět Boží moc, na kříži můžeš vidět Jeho lásku k tobě. Ve stvoření vidíš Jeho ruku, na kříži vidíš Jeho srdce.
3) Svědomí. „Jestliže národy, které nemají zákon, samy od sebe činí to, co zákon žádá, pak jsou samy sobě zákonem, i když zákon nemají. Tím ukazují, že to, co zákon požaduje, mají napsáno ve svém srdci, jak dosvědčuje jejich svědomí, poněvadž jejich myšlenky je jednou obviňují, jednou hájí“ (Římanům 2:14-15). Svědomí je jako mít Bibli v duši; nikdo se bez ní nenarodil.
Voltaire, francouzský ateista, řekl: „K vybudování křesťanství bylo zapotřebí dvanácti rybářů. Já ukážu světu, jak to jeden Francouz může zničit.“ Poté, co Voltaire zemřel, dům, ve kterém žil, se stal nejslavnějším evropským střediskem distribuce Biblí. Hlavní myšlenka: Voltaire je mrtvý; náš Bůh žije! Ateismus je tím největším hazardem. Konec konců, co když Bůh je a ty před Ním jednoho dne budeš stát?