„Buď zdráv, můj bratře!“ 2. Samuelova 20:9, přel. z angl.

Nikdy nic nezadržuj kvůli tomu, že časy jsou těžké. Bible učí, že ti, kteří zaměří svou mysl za „získávání“, vždy ztrácejí, zatímco ti, kdo zaměří svou mysl na „dávání“, vždy vítězí.
Jeden příběh vypráví o psovi, který šel přes most s kostí v tlamě. Když se podíval dolů do řeky a viděl svůj odraz, myslel si, že je tam ještě jeden pes s větší kostí. Tak skočil dolů, aby ji získal – a utopil se.
Pavel věnuje celé dvě kapitoly v Bibli záležitosti peněz. Možná je to dobrá odpověď pro ty, kteří říkají: „Celý sbor vždycky mluví o penězích.“ Protože peníze jsou ztuhlý pot, zpeněžený čas, zpeněžený talent, tak je to jeden způsob, jak můžeš dát sám sebe Bohu. Není to jediný způsob, ale je velmi důležitý. Pavel píše: „Vždyť kdo skoupě rozsévá, bude také skoupě sklízet, a kdo štědře rozsévá, bude také štědře sklízet. Každý ať dává podle toho, jak se ve svém srdci předem rozhodl, ne s nechutí, ani z donucení; vždyť ,radostného dárce miluje Bůh‘. Bůh má moc zahrnout vás všemi dary své milosti, abyste vždycky měli dostatek všeho, co potřebujete, a ještě vám přebývalo pro každé dobré dílo… Vším způsobem budete obohacováni, abyste mohli být velkoryse štědří…“ (2. Korintským 9:6-11).
Pokud ve skutečnosti nejsi štědrý, nemá smysl prosit Boha o více peněz. On nevlévá své požehnání do nádob, ale do potrubí; ne do nádrží, ale do řek, které ho vyplaví ven. Chápeš to?