„…pamatujte na ty, kdo trpí…“ Židům 13:3

Modlíš se někdy za pronásledované křesťany v jiných zemích? Měl bys, protože jsou součástí tvé duchovní rodiny. Jan píše: „…spatřil jsem pod oltářem ty, kdo byli zabiti pro Slovo Boží a pro svědectví, které vydali“ (Zjevení 6:9). Křesťané ve světě stále více vydávají své životy kvůli Kristu a kvůli svědectví, za kterým stojí, tváří v tvář nepřátelství. „Pokoušíš se způsobit, abych se cítil špatně?“ zeptáš se. Ne, jenom tě povzbuzuji:
1) Více se modli. „Pamatujte na vězně, jako byste byli uvězněni s nimi; pamatujte na ty, kdo trpí, vždyť i vás může potkat utrpení“ (Židům 13:3). Až se příště trefíš kladivem do palce a celé tvé tělo bude bolet, vzpomeň si na tuto pravdu a modli se za velké tělo věřících po celém světě, z něhož je s mnohými špatně zacházeno, jsou vězněni, mučeni a dokonce zabíjeni pro Kristovo jméno.
2) Buď vděčnější. Řekneš: „Vděčnější za co?“ Za to, že jsi tak efektivní, že jsi na satanově seznamu těch, kteří jsou napadáni; za to, že tě považuje za hrozbu pro své království a jeho plán na zemi.
3) Buď věrnější. Richard Wurmbrand, který napsal „Mučen pro Krista“, řekl: „To, čemu člověk skutečně věří, nespočívá v jeho vyznání, ale v tom, za co je ochoten zemřít.“ Je možné, že nikdy nebudeš povolán k tomu, abys zemřel pro Krista. Ale otázkou je, pokud nejsi ochoten pro Něj zemřít, jaká je naděje, že pro Něj skutečně budeš žít? Než budeš moci odpovědět na tuto otázku, musíš se sám sebe zeptat: „Kolik svého času a toho, čeho si opravdu cením, kolik svého talentu investuji do Jeho království?“