„Víra je tedy ze zvěstování a zvěstování z pověření Kristova.“ Římanům 10:17

Pokud jsi moudrý, budeš naslouchat, když Bůh mluví. A On s tebou bude mluvit skrze Bibli. Důvod, proč se Bible prodává více než kterákoliv jiná kniha, je ten, že to je Boží Slovo. Zabere to přibližně padesát šest hodin přečíst Bibli. Když budeš číst čtyřicet kapitol denně, přečteš Bibli za měsíc. Když budeš číst devět kapitol z Nového zákona každý den, přečteš ho za třicet dní. Ale musíš číst systematicky, pravidelně a s očekáváním.
Když satan napadl Ježíše v poušti, Ježíš mu citoval Písmo. Proto žalmista napsal: „Tvou řeč uchovávám v srdci, nechci proti tobě hřešit“ (Žalm 119:11). Kniha Přísloví má třicet jedna kapitol. Tady je nápad: protože je třicet jedna dní téměř v každém měsíci, proč nečíst jednu kapitolu této moudré knihy každý den? Dokážeš si představit, co by ses naučil?
Boží Slovo bude budovat tvou víru. „Víra je tedy ze zvěstování a zvěstování z pověření Kristova“ (Římanům 10:17). Tvá víra roste, když slyšíš Boha mluvit a funguje, když děláš, co On říká. Pokud zápasíš s vedením úspěšného křesťanského života, čti tato slova pozorně: „Jak si mladík udrží svou stezku čistou? Musí se vždy držet tvého slova“ (Žalm 119:9). Řešení každého problému, kterému čelíš, je obsaženo v Písmu. Abys byl moudrý, musíš ho studovat. Abys byl silný ve víře, musíš mu věřit. Abys byl úspěšný v životě, musíš ho praktikovat.