„…v modlitbách neustávejte.“ 1. Tesalonickým 5:17

Bible říká: „…v modlitbách neustávejte.“ Když si můžeš neustále dělat starosti, můžeš se také neustále modlit; jenom musíš zaměřit pozornost jinam!
Zkus si představit toto: přijela nepřátelská armáda, jejímž záměrem je vyhladit Izrael. Proto Mojžíš rozkázal Jozuovi: „Vyber nám muže a vyjdi do boje proti Amálekovi. Já se zítra postavím na vrchol pahorku s Hospodinovou holí v ruce“ (2. Mojžíšova 17:9). Když byly Mojžíšovy ruce vztaženy k nebi, Jozuovi vojáci vítězili. Ale když Mojžíšovy paže zmáhala únava a klesly, proud bitvy se změnil. Jozuovi vojáci byli poráženi. Mojžíš znovu pozvedl své ruce k nebi, aby přinesl tuto záležitost před Pána. Okamžitě se bitevní hybná síla přesunula zpět k Jozuovi. Pak to Mojžíšovi došlo – jeho paže musí být stále vztaženy k nebi, pokud chce otevřít dveře Božímu nadpřirozenému zásahu zde na zemi.
Zde je lekce: pokud jsi ochoten pozvat Boha, aby se zapojil do tvého každodenního života, zažiješ Jeho moc doma, ve svých vztazích, ve své kariéře a kdekoliv, kde je to zapotřebí.
Ale druhá strana té rovnice je alarmující: pro Boha je těžké uvolnit svou moc ve tvém životě, když si jenom strčíš ruce do kapes a řekneš: „Tohle můžu zvládnout sám.“ Když to uděláš, nebuď překvapen, jestliže se dostaví hlodavý pocit, že proud bitvy se přesunul proti tobě a že nemáš sílu s tím cokoliv udělat. K tomu, abys prožíval Boží moc ve svém životě, se musíš modlit bez přestání, biblicky a ve víře.