„Až mě bude volat, odpovím mu…“ Žalm 91:15

Bill Gates byl připojen k počítačové síti, které říkáme internet. Když je někdo uživatelem, účastníci mohou posílat elektronickou poštu (e-maily) dalším uživatelům internetu. Původně měl Gates mailovou adresu jako kdokoliv jiný. Ale dostal se do potíží, když časopis The New Yorker uveřejnil tuto jeho adresu. Nyní mohl kdokoliv poslat dopis počítačovému géniovi. Ve velmi krátké době byl zaplaven pěti tisíci zpráv – prostě to nemohl zvládnout. Proto vyzbrojil svůj počítač programem, který filtroval jeho e-maily, nechával důležité zprávy projít a všechny ostatní posílal do elektronického „moře zapomnění“. Jsme omezeni; jsme schopni zvládnout určité množství a jsme schopni udělat určité množství.
Na druhé straně Bůh není nikdy unaven „d-maily“ (duchovními maily). Jeho ucho je vždy otevřené pro naše modlitby. A má neomezenou kapacitu pomáhat. Nikdy neuslyšíš, že by řekl: „Kvůli vysokému počtu telefonátů nejsem schopen v tomto okamžiku přijímat zprávy. Prosím, zavolejte později nebo zanechte vzkaz.“
Ne, Bible říká: „Až mě bude volat, odpovím mu, v soužení s ním budu, ubráním ho, obdařím ho slávou“ (Žalm 91:15). „…touha spravedlivých se splní“ (Přísloví 10:24). „…v modlitbě přímých má zalíbení“ (Přísloví 15:8). „Volej ke mně a odpovím ti. Chci ti oznámit veliké a nedostupné věci, které neznáš“ (Jeremiáš 33:3). „Zůstanete-li ve mně a zůstanou-li má slova ve vás, proste, oč chcete, a stane se vám“ (Jan 15:7).